Det er mye god helse i godt smør

Image

Først og fremst. Jeg er ikke ernæringsfysiolog, og skal ikke uttale meg om verken kalorier eller næringsinnholdet i smør. Tittelen er ment som et bilde på hva som gir meg positiv energi i hverdagen. Smør bidrar nemlig til god helse, for meg.

Det er et uheldig stort fokus på hva vi absolutt ikke skal gjøre her i livet, men jeg tror de aller fleste av oss vet hva måtehold er. De fleste vet at for mye øl og vin, eller for mye smør og fløte ikke er bra for oss. Men det betyr ikke at vi skal ha dårlig samvittighet hvis vi bruker det en gang iblant.

Vi må slutte å ha dårlig samvittighet hele tiden. Det fører lite konstruktivt med seg, og kan ironisk nok være mer negativt for helsen vår, enn det smør og fløte er. Jeg mener at selv om moralens voktere gjerne vil ha deg ut i skogen og opp i trærne, så skal du ikke ha dårlig samvittighet for å bruke en søndag på å sitte inne å se på film. For noen ganger er det nettopp sofaen du trenger. Hvis det roer deg, og hvis det gjør deg glad.

Men, misforstå meg rett. Fysisk aktivitet og trening er utrolig viktig det også, og helseeffektene er ubestridelige. Og klarer du å finne en god balanse mellom aktivitet og hvile, har du løst mye her i verden.

Mitt budskap er at du skal ha god samvittighet de gangene du velger sofaen eller smøret. Det er nemlig mye god helse i godt smør.

Bestill time